14 maart 2016
14 maart 2016

Onze dochter Sarah is op 10 januari 2009 geboren. Wij woonden toen nog in het centrum van Amsterdam. Niet echt een ideale omgeving om een kind op te voeden. Inmiddels hadden wij wel een ander huis gekocht in Uitgeest en waren wij dan ook dringend op zoek naar een gastouder of crèche. In Uitgeest is het een ontzettende uitdaging om een crèche te vinden en wij waren dan ook erg blij dat wij via internet een oproep zagen staan van een gastouder die nog kinderen zocht, Helena, zo bleek later.

Nadat wij een kennismakingsgesprek hadden gehad besloten wij dat wij Helena graag als gastouder wilden hebben. Zij was net begonnen en daardoor ook nog erg flexibel, wat voor ons erg plezierig was, aangezien wij niet precies wisten wanneer wij zouden verhuizen. Sarah heeft eerst een aantal keer proef gedraaid en is vanaf juni 2009 op dinsdag en donderdag bij Helena. Zij is daar 10,5 uur, dus dat is best een lange dag voor haar. Dan moet je wel het gevoel hebben dat je kind daar goed zit.

In het begin moest Sarah erg wennen aan haar verblijf bij Helena. Waar dat precies aan lag is erg moeilijk te zeggen. Inmiddels is het echter helemaal anders en zwaait Sarah naar Helena als één van ons haar wegbrengt. Zij kent Helena ook echt en heeft het naar ons gevoel erg naar haar zin.

Helena heeft op dit moment drie andere meisjes die iets ouder zijn dan Sarah zelf. Het lijkt ons een hele prestatie vier verschillende kleine kinderen onder de twee jaar bezig te houden, maar voor zover wij dat kunnen beoordelen heeft Helena hier veel gevoel voor. Zo is er een grote bolderkar gemaakt waarmee iedere dag even naar buiten wordt gegaan. En ook is er voldoende te doen in het huis zelf. Sarah heeft geleerd met andere kinderen te spelen en het kan niet anders dan dat Helena hier ook toe heeft bijgedragen. Ook is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht. Er wordt met de kinderen gedanst en worden er spelletjes gedaan. Alle verjaardagen worden gevierd, inclusief slingers en cadeaus. Kortom er wordt veel zorg en aandacht aan de kinderen besteed.

Ook neemt Helena iedere keer als Sarah komt de tijd om even in haar boekje te schrijven. Ze schrijft dan de bijzonderheden van de dag op en wij kunnen niet anders zeggen dan dat dit op een zeer leuke wijze wordt gedaan. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om vragen te stellen of zelf wat te melden als dat nodig is.

Eigenlijk komt het er op neer dat wij van mening zijn dat wij het hebben getroffen met deze gastouder. De start was dan misschien wat moeizaam, maar inmiddels loopt het naar volle tevredenheid. Wij hopen dat Saar nog een aantal jaar daar kan blijven.