Uw therapeut

Mijn naam is Desiree Buskens-Vervoort. Sedert 2002 ben ik geregistreerd als BIG GZ-Psycholoog (99017230525) en BIG-Psychotherapeut (09017230516). Ik heb de afgelopen jaren voornamelijk gewerkt binnen GGZ instellingen binnen zowel ambulant als deeltijd kader. In mijn opleiding en ervaring heb ik geleerd en ervaren dat binnen het psychotherapeutisch werk de relatie/het contact tussen cliënt en therapeut een groot effect heeft op de behandeling. Ik werk dan ook vanuit de visie dat er geen pasklare behandelingen zijn en de therapie zoveel als kan volgt uit de cliënt en zijn hulpvraag. Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk.

Dit betekent helaas niet dat ik altijd in staat ben om de voor u passende behandeling aan te bieden. Indien uw hulpvraag en/of de benodigde behandelmethode niet past binnen PD Buskens, zoeken we samen naar een meer passend traject elders. Ik werk vanuit diverse referentiekaders en maak gebruik van verschillende behandelmethodes. D.w.z. dat ik zowel klachtgericht –veelal cognitief gedragstherapeutisch- als persoonsgerichte –cliëntgerichte en psychodynamische- behandelingen aanbied.

Om mijn kennis op peil te houden, volg ik regelmatig cursussen. Ik heb onder andere de opleiding tot groepstherapeut gedaan en EMDR trainingen. De laatste jaren heb ik met veeel enthousiasme de opleiding “Emotion Focused Therapy” gedaan. De EFT heeft zijn wortels in de cliëntgerichte therapie, maar voegt daar elementen van andere stromingen aan toe. EFT is –evidence based- integratieve psychotherapeutische behandeling, die zich, zoals de naam reeds zegt, op de emoties richt. Mensen weer in contact te laten komen met hun emoties, ermee om te gaan en van hieruit te handelen.

Ik ben lid van:
-LVVP
-VPEP
-International Society for Emotion Focused Therapy
-VEN
-ADHD Netwerk