14 maart 2016

Mevrouw Helena Koopman is sinds januari 2009 werkzaam voor gastouderbureau Loky. Als directeur van gastouderbureau Loky kan ik zeggen dat dit tot volle tevredenheid is.

Op dit moment vangt zij via Loky 3 kinderen van 3 ouderparen op, die in de evaluaties allemaal hebben aangegeven erg tevreden te zijn.

Per 1 maart a.s. gaat Helena nog 2 broertjes opvangen waarmee ze nu aan het wennen is.

Mevrouw Koopman is erg zorgvuldig en dat zie je terug in zowel haar administratie als de woning waar de kinderen worden opgevangen. Het is zodanig ingericht dat de gastkinderen voldoende veilige ruimtes hebben om te spelen. Omdat mevrouw Koopman in een appartement woont kan zij eenvoudig toezicht houden over alle kinderen.

De kracht van mevrouw Koopman is dat ze zich goed kan presenteren, ze weet wat ze wil en geeft dat duidelijk aan. Ouders voelen zich hierdoor snel vertrouwd en laten hun kind met een gerust hart bij haar achter. Zij heeft zich in een hele korte tijd ontwikkeld van een net startende gastouder tot de gastouder die zij nu is, eentje met veel ervaring.

Natuurlijk is er af en toe een stukje ondersteuning nodig. Mevrouw Koopman neemt altijd contact met mij op om e.e.a. te verifieren maar trekt vervolgens zelf haar conclusies. Zo gaat zij moeilijke situaties niet uit de weg maar confronteert ouders of mijzelf hiermee.

Tenslotte is het voor mij heel prettig dat mevrouw Koopman openstaat voor tips en ideeen, dat maakt de risico-invertarisatie bijvoorbeeld een stuk makkelijker.

Daarnaast heeft zij enorm veel doorzettingsvermogen, als ze iets wil gaat ze er voor de 100% voor en dat is iets wat ik enorm in haar waardeer.