14 maart 2016

In het najaar van 2014 is mijn zoontje van 2 naar Helena gekomen. Ik vond dit heel erg spannend aangezien hij er enorm veel last van had als hij van mij werd gescheiden. Bij een andere opvang hebben we weken geoefend maar werd ik steeds terug geroepen omdat het echt niet haalbaar was. Ik kreeg dus te horen dat mijn kind absoluut niet geschikt was voor de opvang.

Met Helena heb ik uitgebreid besproken wat er eerder allemaal was voorgevallen. Ze vroeg naar alle details om zo een goed beeld van hem te krijgen.

Helena had er eigenlijk gelijk al vertrouwen in dat t goed zou komen en dat gaf mij ook een positief gevoel. Zovan, nieuwe kans. We gaan ervoor!

Dankzij Helena’s liefdevolle, troostende maar ook duidelijke voorkomen ging Maxime het accepteren dat ik er niet was. Ze hield me ook steeds op de hoogte hoe t ging. Ik stond dan buiten ergens in de buurt of in de supermarkt om de hoek zodat ik direct terug kon terugkomen. Dit is niet nodig geweest.

Helena is echt een moeder voor de kindjes. Ze is rustig, doet veel aan knutselen en meespelen en heeft duidelijke regels.

Helena is een prima tweede moeder voor je kostbare kind.